Tuesday, May 13, 2008
pindah opis

baru smlm officially duk opis baru.. dr jumaat lepas dah start pindah brg.. mmg tak terurus lg tpt aku tu.. pastu skg ni sibuk lak.. byk gile keja kena siapkan.. nk dibandingkan dgn yg lama, yg ni besar sket la.. n tpt pun baru.. yg tak bestnya cctv ada 4.. n 1 dlm bilik kitrg..hehe.. susah eh nk ngular nnt.. tp lantak ler.. bt je cam biasa..hehe..  smlm opening, so ada mkn2.. mmg best.. ada mee grg, kebab, chicken wings, salad.. sume sedap2.. kitrg mkn byk n lepak2 sembang2 lg.. hehe.. syok giler.. pastu siap tapau bwk blk lg sbb ada lebih.. siap ada org anta buah n bunga2, angkut je bwk blk buah2 tu..hehe.. nnt nk amik bunga la plak arini..hehe.. geram tgk daisy pink tu n ros..hehe mlm tu patutnya bos bwk g dinner lg.. tp nasib tak jd sbb kitrg kenyang lg.. maybe mlm nih.. lgpun dia tak bape sihat.. dia nk g pavilion je sbb dekat dgn umah dia.. kitrg lak suggest g klcc sbb dekat dgn opis.. hehe..  pastu bos xleh nk join, xsedap ati la plak.. so postpone je la.. maybe la mlm nih.. maybe g mkn sushi.. hehe.. adeh la.. bru je ahad aritu teringin nk mkn sushi n g beli pun kat jusco.. cam rugi je rs sbb dah xbape rs nk mkn skg nih.. hehe..

opis baru ni takde surau la.. tensen aku.. nk semayang kena g opis sebelah sana.. skg ni aku semayang dlm opis je la..susah gak la..sbb kena tunggu bilik tu kosong bru dpt semayang,...then, tpt mkn pun tak bape best,.. sume standard mahal2.. kalu nk mkn kat foodcourt kena g ampang park.. jauh gak la nk jln g sana.. tatau lg camana lunch time aku nnt.. kedai mamak byk la kat bwh tu.. tp bosan aa nk lunch kat mamak kan..hehe.. 

ari sabtu lak lift tu jln smp kul 5 je.. last week kena turun tangga.. adeh la.. 9 tingkat tau.. nasib la tak bape tinggi.. hehe.. ada gak la try beli breakfast kt bwh tu.. xsedap sgt la.. kena survey2 lg skg nih..

yes, sabtu ni dpt blk png.. lega dah bjaya beli tiket.. dah 3 bln tangguh nk blk tau.. gile punya lama.. smp jmp mak abah kat kl ni je.. adeh la.. so skg dpt blk.. lega..susah nk cari ms nk blk.. kang 25 n 31 hb nih ada 3 lak kenduri.. mmg xleh nk blk png dah la.. kenduri sedara dia smp ke pahang sana nuu.. letih la aku.. dia ckp xyah la g.. aku pun tatau lg la cmn.. maklumla kenduri tu ari ahad, sabtu tu lak keja.. tp biasa la kan, bila melibatkan sedara ni mmg la payah esp sedara sebelah sana.. sebelah kita sendiri takpe la kan..

kalu skg ni kan kalu letih2 bt keja, letih bjalan ke, selalu je pegang perut n ckp dgn baby.. kita kena kuat.. hehe.. cam seronok je rs ada kwn dlm perut nih..rs bsemangat sket..

Posted at 07:02 am by aienn
Comments (5)  

Saturday, May 03, 2008
check up..

smlm g buka buku merah.. 1st time g.. ya allah, sgt la ttekan.. smp nangis ok? hehe.. aku g kul 840.. siap amik cuti lg.. pg2 bgn g bli breakfast dulu sbb takut nnt lapar.. pastu beli bekal roti 2 biji n kuih 2ketul..hehe.. pastu bwk novel yg bru beli tu.. hehe.. preparation mmg lengkap la sbb tau mesti lama.. pas dia anta, aku pun bg la ic.. org xla ramai sgt2 tp ramai juga la.. smp kul 1140am, xde nampak cam nk panggil pun.. ada ke patut.. hehe..  rupanya dia kata aku x amik no.. aik, aku dah amik ler.. diorg yg ilang kan.. adeh la.. dah dia panggil masuk, bru je nk isi buku tu, dah lak nk kena g buat keja len.. tunggu lg aku nih.. pas dah isi buku, tanya sume history kesihatan, g amik air kencing lak.. nasib normal.. pastu kena amik berat, ukur tinggi, amik darah,.. pastu kena tunggu lg nk ukur perut.. patutnya dia buatkan tu sklai utk aku tp diorg letak je buku aku kt situ.. geram dah aku nih..org yg dtg lewat drp aku pn dah setel dulu.. dh leh g jmp doc pun.. dah la kaunter tu tutup kul 1215 camtu.. mmg xsempat la aku.. kaunter dh tutup pun.. kena dtg blk ptg.. tensennya ms tu..pastu bgtau dia tu, kul 1 lbh bru dtg amik aku.. aku dh tensen gile smp nangis ok..haha.. tatau la pesal.. sbb dh xtahan sgt menunggu kut.. pastu dia pun bt aku tgu lg..kalu tau dia lmbt, aku leh je blk naik teksi..bukan jauh pun..hehe.. kul 1 lbh camtu bru la blk umah.. mkn jap semayang pastu dtg blk klinik tu.. pas jmp doc.. amik bp lg.. dah normal sbb pg td naik sket.. tp still kna amik lg bp next week.. pastu g plak klinik gigi.. cuci gigi.. dekat kul 5 gk la bru selesai sumenya,. mmg dugaan betulla.. tatau la cmn aku ni nk btahan.. mmg jenis tak reti nk menunggu ni susah la.. hehe.. 

Posted at 12:12 pm by aienn
Comments (3)  

Wednesday, April 09, 2008
aku naik public transport

arini maybe secara officialnya aku kena guna public transport.. pg dtg keja, dia anta smp stesen lrt, naik putra smp dang wangi, tukar lak monorel.. pastu ptg blk, naik monorel, tukar putra, naik bas lak smp umah..

ptg smlm dah mula blk sendiri.. wahh lama gak la nk smp umah.. selalu dlm 630-640 dh leh smp.. smlm 730.. dh la ujan .. nasib rintik2.. arini siapkan payung dah.. smlm kuar kul 610, dpt monorel kul 625 kut.. rmi gile org.. dh smp dang wangi, missed 4 trains kut.. yg ke 4 ke 5 ntah bru dpt naik.. skali dtg, dpt masuk 2-3 org.. abih tu cmn.. mmg bsesak tu xyah cite la.. space yg cukup 2 tapak kaki pun org masuk.. kdg2 aku rs xla sesak sgt tp org suka bdiri tepi pintu la.. dlm tu ada je ruang.. tak la sesesak cam kat pintu tu.. smp je stesen, nasib bas pun terus nk jln.. kalu x, kena tunggu lg..hehe..

pgni kuar awal.. kul 7 dh kuar.. selalu 750 bru kuar.. bgn pun dh kena awal.. kul 6.. smp je stesen, org xbape ramai.. jap je tgu, dah de lrt.. dlm 730 dah smp dang wangi, 745 dh smp opis.. awal tul.. hehe.. dia pun b4 8 dh smp opis dia.. esok tatau la cmn.. kalu dia rs senang je dia smp opis, leh la dia anta aku dulu.. tp kalu pg2 xpe gk sbb xbape rmi, jgn kuar lewat dr 730 dh la.. tp nk blk tu mmg xleh kata apa la.. mmg sesak tul.. ni mmg confirm aku kena blk sendiri.. dia pun smlm smp kul 8 lbh.. tu dia kata leh blk awal.. pasni tatau la kul bape lg dia akn smp umah..  berubah la rutin hidup pasni.. hehe.. pasni kalu perut dah mbesar tatau la larat lg ke nk jln jejauh camtu.. skg ni org pun taknk bg tpt duduk.. kalu bgtau pregnnt pun  org tak caya..hehe.. so sabar je la bdiri yer.. lgpun aku mmg sihat walafiat skg nih.. xde loya2, muntah2 cuma kdg2 je sakit kepala.. so blh tahan lg..semoga dpt tahan la beberapa bln lg..huhu..

Posted at 08:24 am by aienn
Comments (7)  

Monday, April 07, 2008
exam

cam kelakar je g amik xm.. sbb dah byk tahun tinggalkan xm.. dah la tpt xm kat sekolah lak tu..hehe.. pg sabtu tu, pepagi lg kitrg dah kuar umah sbb xbape tau sekolah tu kat mana.. smp sana dlm kul 9 lbh la.. 930 xm mula.. mula2 smp jenuh cari toilet.. xjumpa, jmp pn toilet laki, hentam je la..ehe.. paper pertama psl sahsiah diri.. ok la kan, psl diri kita.. jwb je la dgn jujur.. paper seteusnya psl minat.. kelakar gk soklan2 dia.. pastu paper pgetahuan am.. paper ni dh agk dh mst xblh nk jwb sgt sbb aku ni mmg xbape bpegetahuan am..hikhik.. tp soklan objektif, tembak je la kan.. pastu break 2 jam.. mkn kat kantin sekolah.. lauk pun xde.. mkn telur grg n sayur je.. pastu g lepak kat surau tunggu zohor sbb kul 2 nk mula blk..

kul 2 je paper maths.. senang la.. wp xleh guna kalkulator tp sempat bt sume soklan.. confident la dgn paper nih.. pastu paper kefahaman BI n BM.. agak susah.. aku hentam je la.. kul 345 sume selesai.. tunggu dia amik wp mula2 dia tu suh naik star je blk.. dlm 430 dia smp, blk tu singgah giant sbb plan nk msk keesokan arinya..

esoknya pepagi lg dh bgn basuh kain n sidai kain.. dia g belikan roti telur utk breakfast pastu kitrg mgemas.. ptama kali aku rs dia tlg aku ngemas..hehe..siap dia tlg mopkan lantai tu.. mithali betulla..hehe.. abih je ngemas mula msk dapur.. plan aritu nk masak nasi buqari, dalca n acar timun, dia lak bakar ayam.. buku resepi pun letak sebelah.. dah siapkan sume bahan, mula la masak.. senang gak rupanya.. hehe.. dalca tu mmg cam rs rekaan sendiri je..haha.. nasib la rsnya ada gak..

lunch tu puas ati sbb nasi pun abih.. kalu rajin, next week leh la msk lg yg special2.. hehe.. tetiba rs cam terer je dpt masak camtu.. ptg tu iron baju n rest tgk tv je smp mlm.. mlm lak g jumpa aiman, amik brg dia spt biasa n dia lak nk fly g syria arini.. ada projek kat sana 2 mgu.. best betul..hehe

camtu la berlalunya wekenku.. puas ati sbb byk aktiviti bt.. pgni dh tensen sbb jln jem gile.. sian dia.. dah la arini briefing keja baru dia n k kena repot tpt baru.. huhu.. mulai ptg ni aku kena blk naik lrt n bas.. n pg esoknya juga.. aduhh tensennya kena naik lrt pg2.. jln la lmbt lak dtg keja.. bsyukur gak dia dpt keja baru wp agak jauh drp tpt skg.. aku pun tgh doakan leh dpt keja yg dekat dgn dia.. so senang la sket.. insya-allah mana tau rezeki nnt kan.. amin.. bdoa je la..


Posted at 09:27 am by aienn
Comment (1)  

Saturday, April 05, 2008
happy belated birthday..

time kasih pd yg wish... isk tak sangka betul tahun ni ramai yg ingat..hehe.. pdhal tahun ni tak rs pun nk celebrate.. tu tandanya dah tua.. smp pelik sape anta msg memalam.. lupa bday sendiri..hehe.. neway time kasih bebanyak.. semoga tahun ni n tahun2 mdatang akan mbawa rezeki n sume mende2 baik dlm hidup aku..amin..

time kasih yang sbb hadiahkan purse ni.. n time kasih pd adik2 aku yg hadiahkan handbag nih.. sgt la tharu.. kira terubat la handbag yg ilang dulu tu.. tp still takut2 nk bwk handbag.. coach ni lg la takut nk bwkkan.. hilang ni, nangis kuar air mata darah laa..hikhik..





Posted at 08:25 pm by aienn
Ada komen?  

Next Page



Cool Slideshows


Name : Aienn

DOB : 3/4/1980

Location : Kuala Lumpur

Id YM: narien_3480

Email : narien@yahoo.com
   

<< December 2016 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed